UMI:s bildlogotype
Uppsalas museer presenteras av Uppsalamuseernas informationsforening
UMI:s namnlogotype

Botaniska trädgården


En grönskande historia

Botaniska trädgården är ett av Uppsalas främsta utflyktsmål. Här kan du njuta av den storstilade barockträdgården, besöka det tvåhundraåriga orangeriet med sina vackra praktsalar eller finna inspiration till egen odling bland stenpartiväxter, köksväxter, sommarplanteringar och i de växtsystematiska kvarteren. I Tropiska växthuset finns Uppsalas enda regnskog, med banan kakao, kaffe och den populära jättenäckrosen som bara blommar under sommarnätter! Mångfalden av växter i trädgården är enorm, året runt.

I trädgården odlas mer än 9 000 olika växtarter och sorter från hela världen. Utomhus blommar det från vår till höst med nyheter för köksträdgården och prydnadsväxtrabatten. I centrum av barockträdgården ligger Linneanum med orangeriet i södra flygeln. Här trängs kaktusar, fikon och oliver med Linnés egna lagerträd. I det tropiska växthuset frodas kaffe, kakao och banan.

Linnéträdgården och Botaniska trädgården utgör tillsammans Sveriges äldsta botaniska trädgård. I 350 år har trädgårdarna kombinerat botanik och hortikultur till en skön och lärorik blandning.

Öppettider

Parken: dagligen 7-21 (maj-sep), 7-19 (okt-apr).
Orangeriet: tis-fre 9-15. Tropiska växthuset: tis-fre 9-15, lör-sön 12-15 (Juni-Aug mån 9-15, lör-sön kl 11-16).

Adress

Villavägen 8
752 36 Uppsala
018-4712838
Mejladress

Länkar

Hemsida
Facebook

Uppsalamuseernas informationsförening
c/o Botaniska Trädgården, Villavägen, Uppsala